Overslaan en naar de inhoud gaan

Visie

De Gelukkige Haard wil op een betaalbare wijze woningen aanbieden aan onze kandidaten. De uitdagingen hiertoe worden steeds groter.  Gezien betaalbaar wonen niet meer gelijk staat met enkel het aanbieden van een woning aan een verlaagd tarief. Onze huurders zijn namelijk het grootste slachtoffer van de verhoogde energietarieven. Elektriciteitsfacturen die de huurprijzen evenaren zijn legio.

Vroeger werd bouwen met elektrische verwarming sterk aangeprezen, meer zelfs, in sommige gebouwen kon er zelfs geen gasaansluiting geplaatst worden. Daardoor worden tot op vandaag nog steeds veel van onze woningen verwarmd met elektrische accumulatieverwarming.

Het aanbieden van energiezuinige woningen is prioriteit nummer één bij de nieuwbouwprojecten. De Gelukkige Haard probeert hierbij energiezuinige woningen aan te bieden die tevens passen in het straatbeeld en architecturaal van een hoger niveau zijn. Géén eenheidsworst bij onze projecten. In de Antwerpenstraat werden vier herenhuizen omgebouwd tot 8 unieke appartementen waarbij de gevel bewaard bleef. In de Kaïrostraat gaat een unieke renovatie van start en in de Karel Goetghebeurstraat worden er een 70-tal nulenergieappartementen gebouwd.

Daarnaast is onze technische dienst full-time bezig met het renoveren en energiezuinig maken van het oude patrimonium.